ЛомБерковицаМонтана

Водещите новини в област Монтана на 6 юни 2024

Разкрити престъпления

Служители на РУ Лом задържаха 49-годишен, нанесъл щети по спирачната система и стъкло на локомотив на ж.п. гарата в гр. Лом. Сигналът за престъпление постъпил в РУ Лом на 01 юни т.г. в 05,56 ч.

При извършения оглед е установено, че са срязани 5 маркуча на спирачната система и е счупено предното челно дясно стъкло на локомотив „Шкода“, собственост на БДЖ, поделение пътнически превози – локомотивно депо гр. Мездра. Локомотивът бил композиран на втори коловоз и приготвен за тръгване.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Лом установили извършителя – локомотивен машинист, на 49 г. При извършване на престъплението той обслужвал друг локомотив, който осъществява престой на първи коловоз на гара Лом. Мъжът е задържан за 24 часа по ЗМВР.

По случая са извършени редица оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално- следствени действия, сред които разпит пред съдия от Окръжен съд – Монтана и следствен експеримент. Мъжът направил самопризнания.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – гр. Монтана.

Други престъпления, свързани с наркотици

Водач, управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества е задържан в РУ Монтана.

На 05.06.2024 г. на бул. „Монтана“ в областния град служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана извършили проверка на лек автомобил „Ауди А3“ с монтанска регистрация, управляван от 27-годишен монтански жител.

Проба с дръг тест отчела положителен резултат за употреба на амфетамин от страна на водача. Нарушителят е задържан за 24 часа по ЗМВР.

По случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Взломна кражба

Служители на Участък „Огоста“ са разкрили трима жители на кв. „Кошарник“ незаконно проникнали в къща в село Славотин, собственост на монтански жител.

По данни на собственика била разбита входната врата и разхвърляни вещите в стаите на къщата, но не била установена кражба. Работата по случая продължава.

Полицейска операция

40 нарушения на скоростните режими са заснети с технически средства за контрол на скоростта в хода на специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение, проведена на 05 юни т.г. на територията на РУ Лом.

Служители на РУ Лом и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана са извършили проверки на 56 МПС и 64 пътници и водачи.

Констатирани са 10 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 2 акта и са наложени 8 глоби с фиш.

Вчера на територията на РУ Лом е проведена и операция по метода на „широкообхватния контрол“.

При проверките на 32 МПС и 41 пътници и водачи са установени 5 нарушения на ЗДвП, за които е съставен акт и са наложени 4 глоби с фиш.

Излизания на екипите на РДПБЗН Монтана на 05.06.2024 г.

1. В 15,17 ч. екип на РСПБЗН Монтана излиза на сигнал за автомобил, от който излиза пушек на пътя гр. Монтана – с. Вирове. На място е установена техническа неизправност. Не е гасен пожар.

2. В 22,25 ч. екип на РСПБЗН Берковица гаси метален контейнер на ул. „Александровска“ в гр. Берковица.

Моля, оценете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *