МонтанаБерковицаЛом

Водещите новини в област Монтана на 26 юни 2024

Разкрити престъпления

Притежаване на наркотици

Криминално проявен от ломското село Василовци е задържан за притежание на наркотични вещества. След получена информация, вчера служители на РУ Лом извършили проверка на лек автомобил с врачанска регистрация, управляван от 24-годишен местен жител с криминални прояви.

При извършеното претърсване на автомобила, на задната седалка са намерени и иззети две опаковки, съдържащи 8,08 грама суха кафява листна маса, реагирала на хероин при полевия тест. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК продължава.

Криминални деяния

Средна и тежка телесна повреда

РУ Монтана работи по установяването на група младежи, причинили при побой телесна повреда на монтански жител. На 25.06.2024 г. около 02,00 ч. на площад „Жеравица“ в областния град възникнал конфликт между група младежи и 46-годишен монтански жител.

На мъжа бил нанесен побой с ритници и удари, с които бил съборен на земята и получил телесна повреда, изразяваща се в охлузни рани по главата и лицето, както и комоцио.

Екип на ЦСМП Монтана транспортирал пострадалия до МБАЛ Монтана, където бил настанен под лекарско наблюдение в хирургично отделение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК.

Пожар

Служители на РУ Лом работят по установяване на обстоятелствата около пожар в навес в крайдунавския град. На 24.06.2024 г. около 20,49 ч. от ЕЕН 112 в РУ Лом постъпил сигнал от жител на село Расово, който съобщил за възникнал пожар в необитаем частен имот в гр. Лом, собственост на 74-годишна жена от област Перник.

При пожара изгорели около 35 кв.м. покривна конструкция на навес. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУ Лом и служител на РСПБЗН Лом.

Причината за възникване на пожара и нанесената щета са в процес на изясняване. В РУ Лом е образувано досъдебно производство по чл. 331, ал. 1 от НК.

Охранявани мероприятия

Не са допуснати нарушения на обществения ред и инциденти на 25.06.24 г. между 17,30 ч. и 21,00 ч. при обезпечаването на граждански протест на ул. „Петроханска“ в село Бързия, общ. Берковица, във връзка с пускането на тежкотоварни автомобили през прохода „Петрохан“. На протеста са присъствали около 200 души.

5/5 - 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *