За да знам

Цветя от хартия

Нуждаете се от нестандартен подарък за празник? Или искате да подарите цвете, но нямате възможност да бъде живо. Тогава можете да поръчате букет направен от хартия за цветя.

Творците са създали голямо разнообразие от модели – от единични цветя, през комбинирани саксии, та до гигантски цветя от хартия. А ако пък имате желание и възможност, можете и сами да си направите.

За предпочитане е да са по-голям размер и за да се улесните още повече, препоръчваме да използвате готови шаблони за големи цветя от хартия.

Лесни цветя от хартия

Идеята да подарите цвете от хартия е изключително нетрадиционна и оригинална. А ако искате да се научите как се правят цветя от хартия е нужно само да потърсите идеи в интернет или кратък видео урок, като този за лесни цветя от хартия:

Има различни материали и техники, за да направите желаното от вас цвете. Важното е само да следвате стъпките и да приложите няколкото трикчета, за да получите наистина впечатляващ букет накрая.

Освен от обикновена принтерна хартия е възможно да бъдат направени и цветя от креп хартия и цветя от гумирана (фоам) хартия. И с двата вида могат да се получат различни и невероятно красиви цветчета.

Креп хартията е лесна за моделиране и от нея могат да бъдат направени красиви лалета, почти неразличими от истинските.

Цветя от креп хартия

Нека обърнем малко повече внимание на така популярните цветя от креп хратия, която може да сте чували да се назовава и крепирана или крепова хартия.

Ако никога не сте правили цвете от креп хартия, то това е най-лесната и приятна за работа хартия от всички видове, с които може да се направи цвете. За да разберете как се прави цвете от хартия, трябва да намерите подходящ урок или видео, описващо стъпките една след друга. Може да звучи сложно, но всъщност не е и дори е доста приятно, когато видите крайния резултат.

Когато потърсите информация за „как се правят цветя от креп хартия”, ще ви излязат много материали със снимки и клипчета с насоки. Но това, което най-много ще ви помогне, ако сте начинаещ, са готовите шаблони за цветя от креп хартия. Чрез тях ще можете лесно да изрязвате и огъвате креп хартията на точно определените места.

А ако искате да намерите лесни идеи за цветя от креп хартия, то може да се насочите към търсенето на пролетни цветя от креп хартия. Както споменахме вече, лалетата са едно от най-лесните за направа цветя.

Рози от креп хартия

Едно от най-изящните цветя е розата и за щастие може да бъде направена и от хартия. Розите от крепирана хартия си имат своите особености при направата, но при правилна техника може да се постигнат прекрасни резултати.

Розата от креп хартия е красива и необикновена и както повечето цветя от хартия, може да бъде направена в гигантски размер. Такова цвете може да бъде доставено на всяка жена, за да предизвика страхотна емоция.

Букет от рози е прекрасен подарък за всеки специален повод, а ако получателката е любителка на нестандартното, то със сигурност ще й хареса идеята. Ако изпитвате затруднения при направата на цял букет, то може да потърсите творец, който изработва букети от рози.

Букет с хартиени цветя

Букетите от хартиени цветя могат да бъдат подарявани за всеки повод и съществува голямо разнообразие от вариации, от които за изберете. Като например букети с бонбони или красиви букети от крепирана хартия.

Букетите в кутия и розите в кутия са по-специални и са изключително подходящи за учителката в детската градина на детето ви или за класния ръководител за 8ми март. Учителите обичат да получават букети. Но можете да си позволите и да разчупите класиката с букети от креп хартия.

Като говорим за букети от хартиени цветя, срещат се и много идейни комбинации, като букет с цветя с бонбони вътре. Хитро, нали? Представлява кутия или букет от цветя от креп хартия, в който във всяко цветче, вместо тичинки е сложен бонбон. Коя жена не обича да получава цветя и бонбони? А в случая те са поднесени заедно, по един много специален начин.

5/5 - 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *