ВрацаПолитика

Таксата за битови отпадъци във Враца остава без промяна

Общинският съвет на Враца одобри с мнозинство предложението за размера на местните данъц и такси, внесено от кмета Калин Каменов.

В залата на местния парламент във вторник беше поискано намаление за фирмите от 7,5 на 6 промила за читалища и нежилищни сгради. Момчил Младенов казано, че по този начин „подпомогне малкия и среден бизнес в града“.

Той предложи промяна в начина на изчисляване на генериран тон отпадък. Той заяви, че реално за една година има намаление от 213 лв. на 176 лв., но добави че това намаление помага на по-големите фирми в община Враца.

„По време на заседанието на комисията почти всички колеги се обединихме около моето предложение и очаквам в зала то да бъде подложено на гласуване“, каза още Младенов.

Калин Каменов отказа да включи предложението на Младенов в докладната си. Последва гласуване по предложението на Момчил Младенов, но то беше отхвърлено с мнозинство, като само 9 общински съветника го подкрепиха, 13 бяха против, а 8 се въздържаха.

Поради объркано изброяване на гасовете се наложи повторно гласуване. Резултата от второто гласуване, внесено от Каменов беше: 25 „За“, 8 „против“ и нямаше въздържали се. След което беше взето решение таксата за битови отпадъци за фирми и граждани да остане без промяна.

 

Моля, оценете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *