СпортЗа да знамЗдраве

Защо трябва да спортуваме?

Организираните, добре структурирани младежки спортове и текущите физически дейности могат да осигурят много ползи за децата и юношите. Положителните преживявания, които спортът и активният начин на живот носят, играят важна роля в живота на младия човек.

Целият екип на PROnovini.com насърчава всички деца да участват в спортни събития или друга редовна физическа активност. Физическите упражнения са полезни за ума, тялото и духа. Екипните спортове помагат на юношите да научат какво е отдаденост, лидерство, работа в екип и други полезни умения.

Много спортисти се справят по-добре в академичен план

Занимаването със спорт изисква много време и енергия. Някои хора могат да мислят, че това би отклонило учениците спортисти от училищните занимания. Вярно е обаче обратното. Спортът изисква запаметяване, повтаряне и учене – набори от умения, които са пряко свързани с работата в клас. Също така, уменията за определяне на цели, които спорта изисква, могат да бъдат пренесени в класната стая.

Спортът преподава екипна работа и умения за решаване на проблеми

Борбата за обща цел с група играчи и треньори ви учи как да изградите работа в екип и ефективно да общувате за решаване на проблеми. Това преживяване е полезно, когато срещате проблеми на работното място или у дома.

Ползи за физическото здраве от спорта

Ясно е, че спортът може да ви помогне да постигнете фитнес целите си и да поддържате здравословно тегло. Те обаче насърчават и здравословното вземане на решения, като например да не пушим и да не пием. Спортът също има скрити ползи за здравето като намаляване на шансовете за развитие на остеопороза или рак на гърдата.

Преборете стреса със спорт

Упражненията са естествен начин да се да се освободите от стреса. Можете също така да откриете нови приятели. Когато се почувствате под напрежение или стрес, повикайте съотборник, насочете се към фитнеса, за да поговорите и да потренирате заедно.

В съвременното общество участието в спорта е може би едно от най-полезните неща, които всеки може да направи.

Помощ за лично щастие

Въпреки че има много причини да се занимавате със спорт, едно от основните предимства на започването на избрана дейност е, че това може да помогне за подобряване на щастието ви. Независимо от спорта, който сте решили да практикувате, постоянната тренировка може да има значително въздействие върху психичното благосъстояние.

Според изследванията приблизително 30 минути упражнения водят до освобождаване на ендорфини, които при взаимодействие с рецепторите в мозъка намаляват чувството за негативност. Нещо повече, учените от Оксфорд са установили, че участието в редовни упражнения почти е намалило наполовина броя на дните в годината, които хората са прекарали с негативно мислене от 35 на 18.

Шанс да се включите в онлайн спорт

Освен това, развиването на интерес към спорта отваря широк спектър от възможности в цифровите платформи. Спортът е вторият най-популярен жанр на игрите сред децата.

Освен че можете да се наслаждавате на заглавия като FIFA, NBA 2K20, Pro Evolution Soccer и много други на традиционните конзоли, сега има повече възможности от всякога да се включите с приятели в надпревари и състезания. В спортните новини все по-често се публикуват новини за електронните спортове и шампионите там.

Поддържа ви във форма

Има много начини редовните упражнения да повлияят положително на вашето физическо здраве, включително да помогнат за намаляване на риска от диабет, сърдечни заболявания и инсулт.

Освен това, независимо от спорта, периодът на физическо движение не само намалява теглото, но и в дългосрочен план подобрява метаболизма ви.

Срещате нови хора

Като се има предвид глобалната популярност на спорта, изборът да се участвате в отборен спорт гарантира перспективата за среща с нови хора. Въпреки че това може да изглежда смущаващо за някои хора, това несъмнено е едно от най-важните предимства на спорта.

Поддържа децата заети

Отборните спортове ще ангажират децата. Участието в колективни спортове ще постави детето ви в безопасна среда. Те ще учат най-различни умения, които ще придобият за себе си, когато пораснат.

Всички предпочитаме детето да се прибира от училище и да спортува, вместо да се прибира и да играе видео игри през цялата нощ. Децата, които редовно се занимават със спорт, са по-малко склонни да се представят зле в училище.

Развива конкурентоспособността

Животът е пълен със ситуации, в които трябва да се състезавате. Една от най-лошите черти, които можете да имате, е нежеланието да се състезавате. Да бъдеш конкурентоспособен не е само да си по-добър от всички останали.

Децата трябва да се научат да предизвикват и да се състезават със себе си, за да стават по-добри всеки ден. Всеки успешен човек, когото познавам, е конкурентен. Те не просто се състезават с другите, те са силно задвижвани и винаги се състезават със себе си.

Когато децата пораснат, ще трябва да бъдат конкурентни в училище, спорта и живота. Това е задължителна част от живота. Отборните спортове са най-добрата платформа за подготовка на децата ви за един много състезателен свят.

5/5 - 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *