МонтанаБойчиновциЛом

Водещите новини в област Монтана на 17 юни 2024

Разкрити престъпления

Водач, седнал зад волана след употреба на алкохол, е заловен в село Габровница, община Монтана. На 16.06.2024 г. около 00,05 ч. на ул. „Иван Беломелски“ служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес Е 280 ЦДИ“ с монтанска регистрация, управляван от 53-годишен жител на село Сталийска махала, общ. Лом. На място бил извършен оглед на автомобила, съпружеска собственост.

При извършения тест на водача с дрегер са отчетени 1,39 промила в издишания от него въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП. По случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 1от НК.

Водач, управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества, е задържан в РУ Монтана. На 15.06.2024 г. около 20,00 ч. на ул. „Марин Дринов“ в областния град служители на РУ Монтана извършили проверка на лек автомобил „БМВ 530 Д“ с монтанска регистрация, управляван от 31-годишния му собственик от гр. Монтана.

При извършената проба на водача с дръг тест е отчетен положителен резултат за употреба на канабис. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП и наложено задържане до 24 часа. Лекият автомобил е иззет от органите на МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Лек автомобил без регистрационни табели е заловен в района на село Боровци, община Берковица. На 14.06.2024 г. около 19,43 ч. на път II-81, км 86+176, разклон за с. Боровци, служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес Ц200, който бил без поставени регистрационни табели, управляван от 34-годишен от с. Ново село, обл. Пловдив.

Справка показала, че лекият автомобил не е регистриран по съответния ред. На водача е съставен акт по ЗДвП. По случая е извършен оглед и образувано бързо производство по чл. 345, ал. 2 от НК.em>Мотопед без регистрационна табела е установен в кв. „Кошарник“ в гр. Монтана.

На 14.06.2024 г. около 15,20 ч. служители на група „патрулно-постова дейност“ при РУ Монтана извършили проверка на движещ се по ул. „Камчия“ мотопед „Кумху“, управляван от 19-годишен местен жител.

При проверката е установено, че мотопедът няма поставена регистрационна табела и не е регистриран по надлежния ред. На водача е съставен акт по ЗДвП. В РУ Монтана е образувано бързо производство по чл. 345, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК.

Полицейски операции и охранявани мероприятия

Специализирана полицейска операция за спазване на нощната тишина и опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите е проведена между 22,00 ч. на 15.06.2024 г. и 04,00 ч. на 16.06.2024 г. на територията на РУ Монтана. В хода на операцията са извършени проверки на 5 увеселителни и питейни заведения, при които са съставени 3 полицейски разпореждания. Не са констатирани законови нарушения.

Не са допуснати нарушения на обществения ред при обезпечаването на граждански протест, проведен в районна на КПП-Чапраза между 18,30 ч. и 20,00 ч. на 14.06.24 г. На протеста са присъствали около 130 души.

Криминални деяния

Служители на РУ Монтана работят по установяването на извършител на кражба на бижута и картини от къща в село Мадан, общ. Бойчиновци. Сигналът за престъплението постъпил на 16 юни т.г. Около 22,00 ч. местна жителка установила, че в наследствения й имот в селото било проникнато без взломяване на врати или прозорци, след което били отнети бижута на стойност около 2 000 лева и 2 картини. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК.

Служители на Участък Бойчиновци разследват кражба на пари в село Кобиляк, общ. Бойчиновци. На 14.06.2024 г. около 20,00 ч. 53-годишен жител на селото подал сигнал, че от дома му била извършена кражба на пари. При извършения оглед на място е установено, че в къщата било проникнато през незаключена входна врата, след което бил отключен метален шкаф, откъдето била отнета сумата от 4 000 лв и монети с различна номинална стойност. По случая е образуван заявителски материал по чл. 194, ал. 1 от НК.

Други криминални престъпления

Служители на РУ Лом работят по установяване на извършител, опитал да умъртви малки кученца в крайдунавския град. Сигналът за престъплението бил подаден на 16 юни т.г. около 10,57 ч. от 55-годишен монтански жител. Той съобщил, че открил натровени в двора на имота си в гр. Лом пет малки кученца от породата „белгийска овчарка“.

На местопроизшествието бил извършен оглед от служители на РУ Лом в присъствието на ветеринарен лекар. В двора на имота, на тревата, в непосредствена близост до оградната мрежа, била намерена и иззета червена на цвят субстанция, която ще бъде изпратена за изследване.

Откритите кучета са открити живи, със симптоми на отравяне. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325б, ал. 1 във вр. с чл. 18, ал. 1 от НК.

5/5 - 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *