МонтанаКриминални

Телефонни измамници взеха 6500 лв. от възрастен мъж

На 13 декември около 18:30 часа, непознат номер позвънил на стационарния телефон на 85 годишния мъж от село Горно Белотинци. Неизвестният се представил за служител на органите на реда и помолил за парична помощ за залавяне на извършители на кражби и убийства.

Възрастният мъж се съгласил и казал номера на мобилния си телефон, за да могат да се свържат с него повторно. Уговорката им била вечерта около 21:00 часа сумата от 6500 лв. да бъде оставена на тротоара пред болницата в град Монтана. Потърпевшият пристигнал с такси, оставил портфейла си и се отдалечил, каквито били инструкциите към него.

В последствие след като мнимият полицай не се свързал с него, възрастният мъж се усъмнил и се обадил на сина си, който е подал сигнал в полицията.  По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК в РУ Монтана.

Сигнали за телефонни измами продължават да се трупат, затова от полицията съветват: при телефонно обаждане с искане на пари – сигнализирайте веднага на  телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Потърсете близките си, споделете с приятели и никога не давайте пари на непознати под какъвто и да било предлог.

Моля, оценете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *