МонтанаПолитика

Начало на данъчната кампания на община Монтана

Началото на местната данъчна кампания беше обявено от кмета на община Монтана – Златко Живков. Той пръв плати задълженията си за годината.

Той заяви: „През първия месец от годината общината е разплатила за заплати, текуща издръжка, кредитна линия и преходен остатък към второстепенни разпоредители близо 11 милиона лева. Разходите са огромни на фона на местните приходи, които да януари са едва 360 хиляди лева.“

И добави също: „До средата на годината, когато се очаква евентуално редовно правителство, общините ще работят с така наречения удължен бюджет от миналата година или 1/12 от него за всеки месец. Същият период е и най-активният за изпълнение на програмата. В процес е подготовката за приемането на бюджета на общината за 2023 година. Очакванията са той да бъде гласуван от Общинския съвет на 23 февруари. Има много предложения на граждани, които ще трябва да изчакат, заради ограниченията на удължения бюджет”.

Златко Живков уточни, че срокът за изплащане на данъчните задължения с 5% отстъпка е до края на април и призова гражданите да се възползват от нея.

Моля, оценете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *