Здраве

Минерални басейни – ползи за тялото

В цял свят минералните басейни са популярни туристически центрове за хора, които искат да се насладят на многобройните им предимства. Но не е нужно да летите до далечни места, за да се насладите на доказаните здравни резултати от плуването в богата на минерали вода.

Ползи за здравето от минералните басейни

Имаме си достатъчно подходящи басейни с минерална вода в България. А ето и какви са основните ползи за тялото от потапянето в минерален басейн:

Отпуска ума и тялото

Едно от основните предимства, свързани със потапянето в минерални басейни, е релаксацията на ума и тялото ви, почти мигновено. С течение на времето може да ви помогне да поддържате по-спокойно поведение, дори когато сте извън басейна.

Трансдермалната абсорбция (през кожата) на минералите, докато плувате, може дори да понижи кръвното налягане. Това също може да позволи на нервната система да успокои физическите симптоми на стрес и тревожност.

Възстановява нервната и мускулната функция

Доказано е, че прекарването на време в басейн, богат на минерали, укрепва костната плътност (като подпомага по-доброто усвояване на калция от тялото), повишава имунитета и регулира нивата на захарта. В много случаи тези заболявания са свързани с избора на начин на живот, който е дегенеративен за функцията на тялото.

Включването на лечебната сила на минералните басейни във вашето здравно лечение може значително да подобри неговата ефикасност и да предложи по-бърз път обратно към добро здраве.

Повишава еластичността на кожата и здравето на косата

Доброто здраве не се проявява само отвътре. Плуването в минерални басейни често е свързано с подобрена естетика, позволявайки на кожата да натисне пауза при преждевременно стареене.

Минералите подобряват еластичността на кожата и инжектират влагата обратно в сухата или изсушена кожа (обратно на това, което хлор-тежките басейни са причинявали на кожата ни). Това оставя кожата ни да се чувства мека и копринена, като същевременно забавя появата на бръчки.

Магнезият е отговорен и за подобряване на здравината на космените фоликули, спиране на косопада и накъсването, като същевременно подобрява естествения й блясък.

Успокоява състоянието на кожата

Минералните басейни могат да помогнат и при заздравяването на кожни заболявания като розацея, акне, екзема и псориазис. Има дори анекдотични съобщения, че плуването в минерален басейн може да излекува само леки до умерени случаи на тези състояния, без помощта на други лекарства или локални стероиди.

Минералите са репаративни, за разлика от дегенеративните и изсушаващи, когато става въпрос за реакцията на кожата ни към тях. Коприненото усещане, което имате, когато излезете от минерален басейн, не е просто филм върху кожата, който изчезва, той е проникващ и се натрупва, докато плувате и продължава, когато сте извън басейна.

Подобрява енергийните нива и подпомага съня

Потопяването в минерален басейн, когато сте летаргични, може незабавно да повиши енергийните ви нива, тъй като подпомага циркулацията на кръвта към сърцето, мускулите и мозъка. Той е по-здравословен и по-ефективен за повишаване на енергията, отколкото изпиването на няколко чаши кафе и няма да наруши моделите ви на сън.

Минералите работят, за да ви поддържат на здравословно ниво на енергия. Това ви гарантира, че имате достатъчно енергия, за да прекарате деня си и достатъчно релаксация, за да постигнете адекватен сън.

5/5 - 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *