МонтанаБерковица

Кулинарният конкурс „Шарена трапеза“ ще се проведе с участието на над 20 участници

Над 20 любители кулинари от Монтана, Мездра и село Благово са заявили желание да се включат в кулинарния конкурс „Шарена трапеза“, който се провежда за втори път благодарение на  Общински младежки дом – Монтана.

Участниците са разпеределени в три раздела – „Предястия“, „Основни ястия“ и „Десерти“.

Събитието ще бъде открито на 26 ноември в 11:00 часа от кмета на община Монтана – Златко Живков.

Компетентното жури, което ще оценята кулинарните произведения и ще излъчи победителите се състои от четирима души.  Начело е Ели Лозанова, организатор на събора за традиционни занаяти и ястия „Бабина душица“, Петя Младенова, майстор-готвач в ресторант „Житомир“, Калина Ерденкова, майстор-сладкар в сладкарница „Огоста“ и Венцислав Светославов – главен готвач в ресторант „Аугуста“. Те ще вземат под внимание не само вкуса, но и естетическия вид на представените ястия.

По време на конкурса ще бъде представена и книгата на Илиан Илиев – „Вкусно в Северозапада“, който е роден в Монтана, но живее в Англия.  В събитието ще вземат участие и Светлана Илиева, финалист в кулинарното шоу „Hell`s Kitchen“, шеф Владимир Тодоров, готвач на годината и посланик на добрата храна – Kaufland и шеф Петко Костадинов, инструктор-сладкар също ще присъстват, за да подкрепят презентирането на книгата и да дадат автографи.

5/5 - 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *