КултураМонтана

Изложба на нови творби ще бъде открита в Монтана

В художествената галерия „Кирил Петров“ в Монтана на 23 януари от 16:00 часа ще бъде открита изложба на новопостъпили творби през 2022 г. Новите попълнения в изложбената зала са общо 33, като част от тях са купени със средства от бюджета на Регионалния исторически музей. Останалите са дарени от автори, които са гостували със самостоятелни изложби.

Сред авторите са добре познатите на Монтана и региона: Дончо Планински, Теодоси Антонов, Венелин Захариев, Виктория Михайлова, Мариана Тодорова, Лорета Велкова, Евгения Антонова, Господин Господинов и Тодор Деков. Ще бъдат показани картини на Ани Ванчов от Лом, Петьо Начев от Видин, Севда Потурлян и Иван Белчев от София, както и Йован Спасич от Сърбия.

Творбите са предимно живопис, но има и малка пластика, керамично пано,  шаржове и карикатури. Иван Белчев презентира акварели с техника „сфумато. А Севда Потурлян показа нови творби на типичната за нея тематика – градски екстериор.

Изложбата ще бъде в залата за временни експозиции до 15 февруари 2023 г. Тя може да бъде посетена от понеделник до събота от 8.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 ч. Заповядайте!

Моля, оценете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *